Information gällande matlagning i Tolvan / Information about cooking in Tolvan

Information gällande matlagning i Tolvan / Information about cooking in Tolvan

Kära medlemmar i Sektionen för Medicinsk Teknik,

Under våren fick vi ett besked från KTH via THS att matlagning i samtliga sektionslokaler måste upphöra samt att alla spisar i sektionslokalerna måste bort. Dock kommer de två kokplattorna som står på diskbänken vara kvar, något som är i linje med vad KTH har  beslutat. Vi har sedan dess förgäves fört dialog med KTH om hur vi kan behålla vår spis i Tolvan. Vi har fått väldigt dålig respons när vi har påpekat hur det kommer att påverka studentlivet i form av dels fester och mottagning. Det finns tre anledningar till att matlagningen måste upphöra:

1. Ventilationen inte är tillräcklig för matlagning
2. Brandrisken
3. Fetthalten i vattnet (en fettavskiljare behövs)

Det största problemet är ventilationen, där vi inte kan leda ut matoset på ett sätt som är godkänt. Matoset ska komma ut från taket, vilket skapar ett problem i och med E-husets K-märkta fasad.

Det som har hänt nu är att spisen kopplats ur och kommer därmed inte kunna användas mer, detta skedde i fredags (30/9). Just nu jobbar vi tillsammans med THS för att hitta lösningar på problemet som har uppstått. Den kortsiktiga lösningen är matlagning kommer att ske i Nymbles nuvarande lokaler, dvs Lilla och Stora Gasque, och sedan fraktas till Tolvan. En långsiktig lösning är under arbete och KTH har sagt att de är villiga att investera i storkök på Campus. Givetvis kommer detta ta tid och är dessutom inte den optimala lösningen för Sektionen för Medicinsk Teknik tillsammans med Konglig Elektrosektionen. Vi gör allt vi kan för att utfallet ska bli det bästa möjliga.

Har ni några frågor så går det bra att skicka ett mail till styrelsen-mit@sth.kth.se
Vänliga hälsningar,
Styrelsen
———————————————————————————————————————
 Dear members of the chapter of medical engineering,
During the spring, KTH decided that cooking in chapter halls is not allowed. The stove in Tolvan has therefore been disconnected. The reasons that no cooking are allowed:
1. The ventilation is not sufficent
2. Risk of fire
3. The fat content in the drain is too high
The short-term solution is that the food we will serve during events (parties and reception) hosted by Konglig Elektrosektionen and Sektionen for Medicinsk teknik will be cooked in Nymble and will then be transported to Tolvan. The long-term solution is that KTH has announced that to invest in some form of kitchen somewhere at Campus. This is not an optimal solution for our chapter and we will do our best to make the outcome as good as possible.
For any questions, please send an email to styrelsen-mit@sth.kth.se
Kind regards
The board of the chapter of medical engineering