Sektionsstruktur

Hej kära kursare!

Som ni alla (förhoppningsvis) vet så kommer STH (Skolan för Teknik och Hälsa) att flytta in i ett helt nytt hus nästa sommar. Detta kommer vara en otrolig möjlighet för oss att få ett hus helt skräddarsytt efter våra behov. Detta nya hus kommer vi bl.a. dela med Röda Korsets Högskola, men även hela STH-delen av Campus Haninge kommer att flytta dit, vilket innebär att högskoleingenjörerna från Sektionen för Medicinsk teknik kommer plugga heltid i Flemingsberg (istället för att pendla mellan Flemingsberg och Haninge), och att även högskoleingenjörerna inom elektro och data kommer att flytta dit.

Det är jätteroligt att vi kommer att bli så många studenter under ett och samma tak, något vi i Flemingsberg inte är så bortskämda med i vanliga fall, dock innebär detta att vi kommer vara tvungna att besluta om hur vi ska göra med en framtida sektionsstruktur, då vi kommer vara fler människor under ett och samma tak.

Som det ser ut idag så ingår civilingenjörsprogrammet och högskoleingenjörsprogrammet i medicinsk teknik under Sektionen för Medicinsk teknik, medan högskoleingenjörerna i elektro och data ingår under Ingenjörssektionen Haninge.

Efter en hel del diskussioner inom styrelsen och även under sektionsmöten och liknande har vi väl kommit fram till att det i huvudsak finns tre ”lösningar” på detta:

  1. Att högskoleingenjörerna i elektroteknik och datateknik startar en ny sektion i Flemingsberg, men att vi inom medicinsk teknik fortfarande finns kvar med våra högskoleingenjörer och civilingenjörer.
  1. Att högskoleingenjörerna inom elektroteknik och datateknik går över i går in i samma sektion som högskoleingenjörerna och civilingenjörerna i medicinsk teknik. Antingen under samma namn som nu (Sektionen för Medicinsk teknik) eller under ett nytt namn.
  1. Att högskoleingenjörsprogrammen inom elektroteknik, datateknik och medicinsk teknik startar en ny sektion och att civilingenjörsprogrammet påbörjar en dialog med Konglig Elektrosektionen om att gå in under deras sektion.

Vi behöver nu era åsikter och tankar. Allt är av intresse, oavsett hur litet eller hur stort ni tänker!

Vi skulle helst ha era åsikter senast 15/10, då vi ska ha ett möte med IsHs ordförande och vice ordförande den 16/10, men även efter det så får ni ju mer än gärna komma med idéer, tankar och åsikter.

 

Fyll gärna i länken nedan (för att kunna ha anonyma åsikter) eller maila till ordf-mit@sth.kth.se med det du vill säga om detta.

https://docs.google.com/forms/d/1mzEOBjdpL66p08W10CLWtvw3UJ-mQYmB-5BqdLzkZhc/viewform?usp=send_form

 

Tillsammans kan vi göra det bästa!