Inbjudan till lunchföreläsning 16:e november

Information in English regarding this lunch lecture, read the bottom of this newsletter: Newsletter November

Mats Danielsson, KTH, och Staffan Holmin, KI, vetenskapliga direktörer på blivande MedTechLabs, bjuder in till en lunchföreläsning den 16:e november kl. 11.30-12.30 som hålls av två forskare från John Hopkins University and Carnegie Center for Surgical Innoavtion.
Nu på torsdag kommer alltså lunchföreläsningen att hållas av Jeff Siewerdsen och Nicholas Theodore och det vore fantastiskt om så många medtech-studenter som möjligt kan komma och lyssna. En lunchmacka kommer att serveras efter föreläsningen.
Vi underlättar genom att ordna en busstur från Flemingsberg kl. 10.45 och retur kl. 12.45.
Plats: Wallenbergsalen, Nobel Forum, Karolinska Institutet, Nobels väg 1
För anmälan, mejla Lena Lewin:  lena.lewin@ki.se

Dr Theodore har utvecklat en robot för minimal invasiv kirurgi som blev FDA godkänd i somras som han kommer att berätta mera om. Speciell utmaning är att veta lokalisering så man inte kapar viktiga nerver eller blodkärl och här föreslås ett nytt ”GPS system”.
Jeff Siewerdsen kommer att berätta om bildgivande system för att att vägleda interventioner, både praktiskt men också vad gäller teori för information och data i bilder och hur man optimerar gränsen för vad som är viktigt att visa i bilderna som styr robotar och människor.
Föreläsningen berör många av kurserna man läser på medicinsk teknik. Johns Hopkins University är legendariskt för sin topprankade utbildning i biomedical enginneering (motsvarande medicinsk teknik på KTH) och har många gånger blivit utsett till USAs bästa sjukhus.
Vill man läsa med om John Hopkins motsvarighet till MedTechLabs, kallat The I-STAR Laboratory, kan man gå in på deras hemsida: istar.jhu.edu
För inspiration om vad som kan tänkas utvecklas i MedTechLabs: https://www.youtube.com/watch?v=2fnv_3qn3Yc

Hoppas att många har möjlighet att komma på torsdag!