Föreläsning och studiebesök på GE Healthcare

Föreläsning och studiebesök på GE Healthcare

På bilden f.v Fredrik Illerstam, Adam Trowald, Johan Norling VD, Patrik Strempl HR Generalist
Onsdagen den 26/4 hade Arbetsmarknadsgruppen i sammarbete med GE Healthcare annordnat ett studiebesök på GE. Master- och Högskoleingenjörsstudenter från Medicinsk Teknik fick under eftermiddagen en presentation av GE och deras verksamhet samt vilka möjligheter GE erbjuder till ingenjörer examinerade från Medicinsk Teknik. Eftermiddagen innehöll också en mindre rundtur på GEs kontor i Danderyd samt en minimässa där studenterna fick titta närmare på några utav GEs produkter och även ställa frågor till GE-anställda på plats.
Eftermiddagen var mycket lyckad och Adam Trowald och Fredrik Illerstam ur arbetsmarknadsgrupper har gjort ett jättejobb tycker både studenter och kontaktpersoner på GE.
Det förtjänar att nämnas speciellt att GE Healthcare Sveriges VD Johan Norling var med under eftermiddagen och talade till studenterna. På frågan om vad han personligen skulle rekommendera en medicinteknisk ingenjör att välja för inriktning gav han svaret att han själv ansåg att vårat val att studera medicinsk teknik var så bra i sig att huvudsaken var att man valjer en inriktning som man trivs med. Jobb inom medicinsk teknik kommer det alltid att finnas.

// Oscar Svantesson

Student, Civilingenjörsprogrammet Medicinsk Teknik