Ska vi tolerara detta?

Ska vi tolerara detta?

En veckas mottagning, tentor efter jul och halverad påskledighet. Det kan bli verklighet under nästa läsår, då KTH tvingas följa CSN:s regler om läsårsindelning.

 

Här kan du se det mest aktuella förslaget till ny läsårsindelning. Det KTH tvingas göra är att utöka läsåret från 36 veckor till 40 veckor där varje termin måste omfatta 20 veckor. Dock kan de flesta program på KTH behålla ett 36-veckors läsår genom ett undantag i studiestödsförordningen som kommer från regeringen. THS är kritiska till att KTH omedelbart vill hasta in i ett obeprövat system utan att utreda konsekvenserna av bytet. THS anser att KTH borde behålla sitt nuvarande system där det är möjligt, och på program som måst läsa 40 veckor vill vi prioritera att mottagningen får fortsätta vara två veckor.

 

Vi är mycket tacksamma för alla kommentarer vi kan få. Skriv gärna nedan om hur det kommer påverka dig personligen, vilka effekter det kan få på dina studier och på utbildningen generellt. THS behöver dina erfarenheter när vi påverkar hur KTH agerar och läsåret utformas. Maila ordf-mit@sth.kth.se med era åsikter så sammanställer jag det och skickar till THS!