Låter det intressant? Bekant kanske det låter, för i höstas skickades en enkät till studenter på KTH för att sondera intresset. Mycket god respons erhölls, och därför har KTH i samarbete med KI tagit detta vidare. Nu ska en arbetsgrupp sättas ihop för att arbeta fram de sista detaljerna i denna dubbelbildning, och man ser gärna att gruppen har en bra studentrepresentation och gärna från STH-skolan.
Kortfattad extrainformation: Denna dubbelexamensutbildning kommer i dagsläget INTE att innebära att det startas ett nytt civilingenjörsprogram på KTH som är sökbart med gymnasiebetyg eller högskoleprov. Planen som den ser ut i dag är att studenter söker till och förhoppingsvis antas till KTH:s befintliga program, t.ex. Teknisk Fysik eller Medicinsk Teknik. Efter tre terminer på KTH så kommer det via detta samarbete finnas möjlighet för studenterna att söka in på Läkarprogrammet genom att ett fåtal platser av den s.k. PIL-kvoten öronmärks för riktigt duktiga KTH-studenter som vill ha en dubbelexamen.Hoppas du tycker detta låter intressant, och vill vara med i den smått unika chansen att skapa denna dubbelexamen inom teknik och medicin. Är du intresserad, skicka ett mail till chefen för utbildningsinflytande på STH genom: utbildning@ths.kth.se med intresseanmälan eller mer information.

2 Thoughts on “CIVILINGENJÖR – LÄKARE! – VAR MED OCH PÅVERKA

 1. Zohreh k.manesh on 8 juni, 2015 at 15:07 said:

  hej,

  Jag undrar om det finns en studievägledare eller någon som känner till reglerna av programmet man kan diskutera med och ställa sina frågor?

  • Nina Jansson Bertheussen on 11 juni, 2015 at 09:20 said:

   Hej!
   Vår studievägledare har varit tjänstledig senaste halvåret, men det ska ha kommit en ny (eller kommer en snart i alla fall). Maila svl@sth.kth.se så får du hjälp av någon! Annars kan du alltid gå in på vårt programs social (sök CMEDT social så kommer det upp) och ställa en fråga där så får du hjälp!
   Hoppas det går bra!
   Nina
   Ordförande

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Post Navigation