Välkomna till höstterminen 2013

Välkomna till höstterminen 2013

Välkomna tillbaka (eller för första gången) alla MiTare efter en solig och lång sommar! Äntligen drar en ny termin igång med nya kurser, fester, event och NYANTAGNA!

Vi i sektionens styrelse (CNS- Centrala nervsystemet) hoppas att ni laddat upp er optimalt alternativt cashat in en massa pengar/erfarenheter för i höst händer en massa skoj! Vi vill även passa på att välkomna de nyantagna extra mycket och önska er en galet bra mottagning och termin. Ni som inte riktigt har koll på vilka vi i CNS är eller vad vi pysslar med rekommenderar vi att gå på KAMEL (29/8 kl 12) där vi bland flera andra organ och sektioner kommer presentera oss och visa hur kul det är att engagera sig. Självklart kan ni komma till oss när som helst om ni har några frågor!

Mottagningen är nu igång på riktigt och faddrar, nyantagna och FøF jobbar för fulla muggar med att få hela maskineriet att fungera och vi hoppas att ni tar tillfället i akt och har så roligt ni bara kan och lär känna så många nya människor som möjligt!

Men efter mottagningen tar inte livet på teknis slut! Det händer en hel del spännande saker under hösten också! Bland annat har vi Oktober-SM (sektionsmöte) i oktober (duh), tentapub och LussePre i november. I december firar vi sektionens 5-års jubileum med dunder och brak och vår otroligt engagerade näringslivsgrupp (NLG) håller i ett flertal event under terminen.

För er som inte vet har sektionen undergått en större infrastruktursförändring och vi i CNS planerar att lägga mycket tid på att införandet av det nya systemet skall flyta på så bra som möjligt. Här följer en uppfriskning av minnet för de äldre årskurserna samt en genomgång för de nyantagna över hur vår sektion numera är uppbyggd :

CNS – centrala nervsystemet, tidigare ”styret”.
Ordförande, vice ordförande, kassör, sekreterare, informationsansvarig samt två ledamöter sköter administrativt arbete, (väg)ledning av PNS (perifera nervsystemet), representation, informering, kvalitetssäkring av utbildningen mm.

På svenska: går på möten, ser till så att ekonomin inte rasar samman, informerar medlemmar om vad som händer, ser till så att något blir gjort på PNS-mötena, petar på studienämnden så att vår utbildning blir precis vad vi och branschen vill ha, festar på andra sektioner och tekniska högskolor och mycket, mycket mer.

PNS – perifera nervsystemet
Funktionsordförande i utskott såsom Programrådet (PR), näringslivsgruppen (NLG), studienämnden, idrottsnämnden med flera samt CNS. Forum för problem/förslag/behov som uppkommer i de olika utskotten eller på sektionen.

På svenska: stormöte där högsta hönsen i alla organ ser till så att det faktiskt händer något i varje grupp, tar upp problem som de inte klarat lösa själva och diskuterar fram en lösning. Om någon kommit på att ett nytt behov upptäckts på sektionen, tex att det borde finnas ett utskott för djupdykare i vektoranalys och fouriertransformer så kan detta tas upp och åtgärdas. Fika är obligatoriskt.

Organ
NLG, PR, studienämnden, idrottsnämnden, källargillet mfl.Olika utskott, nämnder, grupper som bestämt sig för att det här, det är viktigt så det behöver göras, och så gör de det.

Sektionsmedlemmar
Personer som betalar kåravgift och läser medicinsk teknik.
På svenska: personer som vill stå i Stockholm studentbostads kö för att det ibland kan vara bra att ha någonstans att bo. Personer som har kul och oftast är en del av en, flera eller alla ovanstående grupper.

 

Tills sist vill vi rikta ett stort tack till FøF och faddrar som ordnar en FANTATSISK mottagning! Fortsätt så!

Undertecknad önskar er en fortsatt underbar mottagning och höst!

Rebecka N Hall
Ledamot i CNS
Sektionen för Medicinsk Teknik, STH, KTH