Välkommen till Barncancerfondens tredje konferens på temat ”Medicinsk Teknik för Barn med Cancer”

Välkommen till Barncancerfondens tredje konferens på temat ”Medicinsk Teknik för Barn med Cancer”

Tisdagen den 21 maj 2013 kommer det att hållas en konferens från klockan 10.00 till 18.30 på Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm. Anmälan senast 30 april. Läs mer nedan!

Konferensen vänder sig till kliniker, tekniker och företag intresserade av att utveckla den teknik som barnet och dess vårdare möter vid diagnos, behandling och uppföljning av barnets cancersjukdom. Syftet med konferensen är att skapa en tvärvetenskaplig mötesplats och att stimulera till teknisk forskning och utveckling inom barnonkologi. Även patientrepresentanter är välkomna att delta i konferensen som åhörare.

Konferensen innehåller föredrag om klinikens behov av medicinsk teknik, teknikens möjligheter och de speciella svårigheter som finns när det gäller tvärvetenskapliga samarbeten och innovationer. Bland talarna finns Olle Björk, Barncancerfondens generalsekreterare; Stefan Söderhäll, överläkare på Astrid Lindgrens Barnsjukhus och Göran Stemme professor på Kungliga Tekniska Högskolan.

Barncancerfonden avser att under hösten 2013 utlysa medel för nya teknikforskningsprojekt samt för utveckling- och anpassning av befintlig medicinsk teknik. Barncancerrelevansen är viktig för att ett projekt ska beviljas medel från Barncancerfonden. Konferensen innehåller därför en paneldiskussion där barncancerrelevansen tas upp, och där åhörarna är välkomna att ställa frågor.

Du är varmt välkommen att delta antingen som åhörare eller presentatör. Vänligen anmäl ditt deltagande i konferensen genom att fylla i anmälningsblanketten och skicka den tillsammans med eventuellt abstract till konferens@barncancerfonden.se senast den 30 april 2013. Antalet deltagare är begränsat till 175 personer.

För mer information se konferensprogrammet. Information om konferensen finns också på www.barncancerfonden.se